+389 71/267-552         zdruzenie.hope@gmail.com

Младинска перспектива

Проект „Чекориме напред“ – завршна пресс конференција

На ден 15.10.2020 година, со почеток од 16.00 часот во мотелот Мерак во с. Луковица, општина Македонска Каменица, со одржа почетната прес конференција од нашиот проект „Чекориме Напред“…На прес конференцијата покрај членовите на здружението, присуствуваа и претставници од ЕЛС Македонска Каменица, останати НВО организации од општината М.Каменица, Делчево и Виница, како и претставници на медиумите…На […]

Проект „Чекориме напред„ – оддржана трета реботилнива

На ден 29.09.2020 година со почеток од 15.00 часот во мотелот Мерак во с. Луковица, општина Македонска Каменица, со одржа третата работилница од нашиот проект „Чекориме Напред“… На работилницата покрај членовите на здружението, присуствуваа и претставници од останати НВО организации од општината М.Каменица, кои што се наши соработници и кои што сакаа да научат нешто […]

Проект: „Чекориме напред“ – одржана втора работилница

 На ден 26.08.2020 година со почеток од 15.00 часот во мотелот Мерак во с. Луковица, општина Македонска Каменица, со одржа втората работилница од нашиот проект „Чекориме Напред“… На работилницата покрај членовите на здружението, присуствуваа и претставници од останати НВО организации од општината М.Каменица, кои што се наши соработници и кои што сакаа да научат нешто […]

Проект: „Чекориме напред“ – одржана прва работилница

На ден 20.08.2020 година со почеток од 12.00 часот во мотелот Мерак во с. Луковица, општина Македонска Каменица, со одржа првата работилница од нашиот проект „Чекориме Напред“…На работилницата покрај членовите на здружението, присуствуваа и претставници од останати НВО организации (здружението на пензионери) од општината М.Каменица, кои што се наши соработници и кои што сакаа да […]

Проект: „Чекориме напред“ – Почетна прес конференција

На ден 31.07.2020 година со почеток од 12.00 часот во мотелот Мерак во с. Луковица, општина Македонска Каменица, со одржа почетната прес конференција од нашиот проект „Чекориме Напред“.На прес конференцијата покрај членовите на здружението, присуствуваа и претставници од ЕЛС Македонска Каменица, останати НВО организации од општината М.Каменица, Делчево и Виница, како и претставници на медиумите.На […]

Учество на инфо ден за Европски солидарен корпус одржан од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност

На ден 17.04.2019 представници на здужение Надеж-Норе од Македонска Каменица учествуваа на инфо ден кој беше одржан во просториите на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. На настанот беа промовирани можностите кои ги нуди програмата Европски солидарен корпус и кои се критериумите за користење на програмата.

Учество на настан за вмрежување на НВО во рамки на проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“

На ден 06.03.2019 претставници на здружение Надеж-Норе од Македонска Каменица учествуваа на настан за вмрежување, организиран од страна на CNVP Office од Скопје во рамки на проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. На настанот беше потпишана декларација на здруженија од источниот и југоисточниот плански регион за вмрежување на капацитетите и […]

ERASMUS+ KA1 Exchange project: “WOMAN AND SPORT”

Димитровски Димитар претставник од Здружението  „НАДЕЖ-НОПЕ“, во периодот од 6 до 15 март учествуваше на Еразмус+  проект на тема „ЖЕНИ И СПОРТ“ со цел за размена на искуства и неформално учење, во Кордоба, Шпанија, каде што партнер на проектот и домаќин  беше второлигашкиот фудбалски клуб “CORDOBA  CF“. На проектот учествуваа 32 учесници од 5 држави […]

Учество на тренинг за Еразмус+ проекти и семинар за вмрежување “Youth Councils – local and international realities” во Полска

Претставник од Здружението „Надеж-НОРЕ“ учествуваше на тренинг семинар во Варшава, Полска, во периодот од 9-13 Април. Специфични цели и задачи на проектот беа:– Запознавање со работата на младинските совети во различни држави– Запознавање со различни методи на младинско учество во процесот на донесувањето на одлуки, во рамки на младинските совети на различни нивоа– Вмрежување помеѓу […]

„Силни месни заедници, за силна локална демократија“ – Почетна прес конференција

На ден 08.11.2018 година , со почеток во 12.00 часот , во просториите на ЗГ“ ИНИ“ Виница одржана е почетна прес- конференција за проектот:– Силни месни заедници, за силна локална демократијаПроектот е имплементиран во рамки на проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени “ спроведен од Фондација за развој на локалната заедница, Институт за […]

Scroll to top