+389 71/267-552         zdruzenie.hope@gmail.com

Статут- Престанок на здружението

член 35

Здружението ќе престане со работа ако:

–  затоа одлучат членовите на Здружението,со 2/3 мнозинство на гласови

–  ако бројот на членовите се намали под бројот определен за основање,

–  ако настапат причини утврдени во член 63 од Законот.

член 36

По престанокот на работата на Здружението, имотот и другите права и приходи што остануваат по намирувањето на обврските, преминуваат во сопственост на  основачите.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to top