Работилница на тема: Силни месни заедници, за силна локална демократија.

На ден 21.01.2019 година во Виница, во рамките на проектот „Силни месни заедници, за силна локална демократија“, се одржа втората работилница, кој што како таква здружението „Надеж – Норе“ ја спроведува во содејтво со здружението „ИНИ“ од Виница. 

На работилницата присуствуваа 25 граѓани – претставници од месните заедници од с. Блатец, с. Јакимово, с. Истибања и с. Липец.

Проектот „Силни месни заедници, за силна локална демократија“, е финансиски подржан од ЕУ, во рамките на проектот: „Силни граѓански организации за силна локална демократија“, кој што како таков во Република Македонија го имплементираат:  Фондација за развој на локалната заедница – Штип, Институт за развој на заедницата – Тетово и Центар за одржлив развој Алка – Скопје.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to top