Младинска размена во Романија на тема: креативно искористување на отпад за циркуларна економија

Во периодот од 02-11.11.2018 во градот Клуж, Романија се одржа проект младинска размена од програмата Еразмус+ каде земаа активно учество членови на Надеж-Норе. Цел на проектот беше, преку неформалното образование да се запознаат учесниците со концептот за циркуларна економија, реупотреба на материјали и некои мерки кои доколку би се спровеле во секоја држава, значително ќе се намали количеството на пластичен отпад во океаните и депониите. На крај, како практичен дел од работилниците беше реконструирање на детски парк со рециклирани материјали.  

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to top