+389 71/267-552         zdruzenie.hope@gmail.com

Младинска размена во Грција на тема: Greenovation(eco- building challenge)

Во периодот од 2 – 15 јуни 2018 членови на Природна Перспектива зедоа активно учество на проектот „Greenovation“ (предизвик за еко-градба) кој што се одржа во Аргос, Република Грција.

Овој проект беше симулација на живот во еко-заедница, каде сите членови се соочуваат со предизвиците на донесување одлуки и решавање проблеми во рамките на една заедница. Исто така, учесниците учеа како се прават ѕигли од земја печени на сонце, се запознаа со основните принципи на пермакултурата и секој учесник имаше можност да спреми своја работилница на најразлични теми од областа на самоодржливото живеење како: нула отпад, циркуларна економија, за трите столбови на корпоративна одржливост, подготовка на домашен леб, како и астрономија и други најразлични теми.

На овој проект учество зедоа 30 млади лица на возраст од 18 до 30 години, при што покрај членовите на Природна Перспектива, имаше претставници од Грција, Бугарија, Романија, Словачка и Шпанија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to top