На ден 05.07.2017 година, претставник од здружението „Надеж - Норе“, учествуваше на работилницата на тема: „Заедно за акција: Потенцијалите од миграцијата за Македонија“.

Работилницата се одржа во „Чифте Амам“ во Скопје.

Истата беше организирана во рамките на програмата „Civica mobilitaѕ“.