На ден 22.12.2017 година, на пригодна свеченост одржана во хотелот „Арка“ во Скопје, претставници на здружението „Надеж - Норе“, примија „Благодарница“ за успешно спроведениот проект „Јас сакам да се вратам“, кој што како таков беше спроведен преку донбиен ад-хок грант во рамките на програмата „Civica mobilitas“.

Благодарницата на претставниците на здружението им беше врачена лично од страна на амбасадорката на Швајцарија, нејзината екселенција Сибил Сутер Тејада.