И годинава Природна Перспектива, за една седмица, беше домаќин на група од триесетина ЕВС доброволци во проектот „Зелен Собир“ на здружението „Зелен“ од Р. Бугарија, поддржан од програмата Еразмус+.
      Заедно со доброволците се одржаа разни работилници како: собирање на билки и печурки, правење на сируп од бозел, подготвување на интернационална храна, обновување на стар мебел, работа со дрво, уметност на ѕид и внатрешно уредување на една соба во просториите на Природна Перспектива. Се разбира, со многу забава и музика. 
     Настанот побуди голема љубопитност кај локалното население, при што имаше и медиумска покриеност од страна на локалните медиуми.

Повеќе околу настанот можете да дознаете преку линкот кој води до официјалната фб. страница на Природна Перспектива и ако го погледнете интервјуто од локалниот медиум Делчево 365.

ДОНАТОРИ 

НИЕ НА ФЕЈСБУК

JSN Air 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework